Kategoriarkiv: Reisebrev

Judo for fred en uke i Kabul

Skrevet av Birgit Ryningen

IMG_4405Marit Øvstedal og undertegnede var en uke i Kabul fra 17. til 23. februar. Målet med det korte oppholdet var å få besøkt alle JFF sine aktiviteter, se på dojoene vi har finansiert, møte judoutøvere, trene og bli trent… En ganske optimistisk plan, men med program fra 7 om morgenen til 21 om kvelden, hver dag, kom vi omtrent i mål. Etter en slik hektisk uke har vi mye å rapportere hjem om, men for å begrense meg noe, så skal jeg kun ta for meg dojoene vi har bygget og skrive litt om dem.

Fortsett å lese Judo for fred en uke i Kabul

En halv dag på besøk hos SCAWNO i Kabul

P1130054Skrevet av Birgit Ryningen

Jeg har fortsatt problemer med å få skrevet ned noen fine og velvalgte ord fra Kabul. Det var en meget hektisk uke med mange inntrykk, men jeg tenkte at jeg kanskje kunne vise dere bilder fra SCAWNO, en av Judo for fred sine samarbeidspartnere i Kabul. Litt fordi jeg synes jeg har noen fine bilder derifra og litt fordi det er en en typisk måte vi i JFF jobber på.

Les videre på LYNVINGEN BLOGG…

Judo for fred i Zambia

To zambiske judoutøvereJudo for fred (JFF) har lenge jobbet for å starte et judoprosjekt i Livingstone i Zambia. Prosjektets hovedmål er å gi kvinner muligheten til å trene judo, og lære verdiene som ligger i idretten. Målgruppen for prosjektet er først og fremst kvinner ved Kwenuha Women Association, som er en organisasjon for tidligere prostituerte kvinner. Kwenuha betyr «forandring» eller «veien tilbake» på tonga, som er et av de lokale språkene i Zambia. JFF tror at judo kan bidra til å styrke kvinnene (empowerment), gi kvinnene økt selvtillit, samt selvforsvarstrening.

Fortsett å lese Judo for fred i Zambia