Partnermøte i Kabul

Partnermøte 20152. og 3. mars hadde Judo for fred (JFF) partnermøte i Kabul. JFF Norge var representert av Ole Moland og Birgit Ryningen. De afghanske prosjektkoordinatorene presenterte sine prosjekter og vi er dyktig imponert. JFF støtter 5 prosjekter i Afghanistan; 2 prosjekter for gatebarn, 1 barnehjem, 1 reint jenteprosjekt og 1 prosjekt for ungdom i Kabul. Judoaktiviteten i prosjektene er ekstremt høy og vi er imponert over hvor langt pengene rekker.

Som et eksempel på hvordan vi jobber, skal jeg kort presentere det ene prosjektet for gatebarn. Aschiana er et gatebarnsenter som vi har samarbeidet med i mange år. Her får gatebarn komme mellom jobbøktene på gata. Her har de et trygt sted å være og de får undervisning og kan delta på forskjellige aktiviteter – slik som håndarbeid og judo. I dag trener 285 gatebarn (inkludert nesten 20 jenter) judo ved Aschiana. Bildene under er hentet fra Aschianas presentasjon med bilde av tre av barna på judo og på gata. Navnene deres er Martin, Murshed og Rafiq og de har alle ansvar for å forsørge hele (i Mursherds tilfelle) eller deler av familien. Hovedtreneren på Aschiana, Bazmuhammad, er i dag en del av det afghanske JFF styret og var selv gatebarn og har fått judotreningen sin gjennom prosjektet vårt på Aschiana.

After working, come to exercise

Murshed (work in bakery)

Another judo player (selling balloons)

Det ble også valgt nytt JFF-styre i Afghanistan. De kaller seg Judo Barai Solha, som betyr «judo for fred» på dari. På bildet under er de utstyrt med hver sin norske lue. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet og ser frem til resten av 2015!

Bak f.v.: Fatema, Tamim, Bazmuhammad, Zaki. Foran f.v.: Lina, Farhad, Zabi og Mujeeb.
Bak f.v.: Fatema, Tamim, Bazmuhammad, Zaki. Foran f.v.: Lina, Farhad, Zabi og Mujeeb.

JFF blir finansiert av NORAD gjennom en samarbeidsavtale vi har med NIF. Budsjettene våre er naturlig nok i norske kroner, men siden kronekursen har falt i det siste, og pengene må overføres i dollar, betyr det at summen vi får overført i 2015 er lavere enn i 2014. Resultatet er at vi må kutte utgiftene som i hovedsak er mat til barna etter trening og transport for jentene siden de ikke får lov til å bevege seg utendørs på egenhånd. Har du lyst til å hjelpe oss å minimere kuttet, så er alle bidrag hjertlig velkommene og av stor betydning. 500 kr vil dekke mat etter trening for et barn i et helt år. Du kan bidra gjennom vår donasjonskonto: 1645.10.57514

Skrevet av Birgit Ryningen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.