Judo for fred gir klubben tilbake til det zambiske judoforbundet

Som en følge av god drift og en veldig positiv utvikling i Zambia har det zambiske judoforbundet nå tatt over ansvaret og administrasjonen av prosjektet i Livingstone.

Judo for fred anser det som en milepæl at lokale krefter nå er i stand til å drive klubben. Dette er noe svært få bistandsaktører får til. Regelen er gjerne å skape avhengighet heller enn selvstendighet, noe vi har klart å unngå her.

Judo for fred i Lusaka

Ole Moland og Torstein Midtlien deltok i starten av mai på Norges idrettsforbunds (NIF) årlige partnermøte i Lusaka i Zambia. Møtet ble holdt i regi av NIF med flere av deres partnere representert som blant andre Response network, Edusport samt flere lokale særforbund hovedsakelig fra Zambia og Zimbabwe.

For JFFs del var det verdifullt å møte de andre partnerne, diskutere ulike erfaringer og få nye innspill på hvordan vi kan utvikle organisasjonen gjennom å skape trygge rammer rundt våre deltakere.

I Zambia hadde vi også fine møter med det zambiske judoforbundet og NIF hvor vi skrev under en ny avtale om videre samarbeid. Hovedsakelig går denne avtalen ut på at det zambiske judoforbundet tar mer ansvar for den daglige driften og utviklingen av prosjektene som JFF har hatt i Zambia, og et tettere samarbeid med NIF. Dette kommer som en konsekvens av at det zambiske judoforbundet har vært i god utvikling, ønsket mer ansvar og har gode planer for hvordan de ønsker å utvikle prosjektene. Vi i JFF er veldig fornøyd med denne avtalen, og ser på det som positivt at lokale krefter kan ta over store deler ansvaret og den daglige driften av prosjektene.

Nå som vi i JFF har trukket oss litt ut av prosjektene i Livingston og Lusaka har vi også sett mot nye prosjekter i Zambia. Mot slutten av besøket vårt i Lusaka snakket vi med det zambiske judoforbundet og NIF om mulighetene for å i større grad følge opp Maheba flyktninger og judo for funksjonshemmede. Mer nyheter om dette kommer etter at Birgit og Lars har vært i Zambia i av oktober.

Skrevet av Torstein Midtlien

2 kommentarer til “Judo for fred gir klubben tilbake til det zambiske judoforbundet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.