Judo for freds partnermøte 2018

Den 11 oktober dro Ole Moland og Torstein Midtlien som representanter for Judo For Fred (JFF), sammen med President i Judoforbundet, Jørgen Hillestad til New Delhi i India for årets partnermøte med Afghanske samarbeidspartnere.

Sikkerhetssituasjonen i Kabul er definitivt ikke noe bedre enn den var i 2017. Da så vi oss også nødt til å legge partnermøte til Delhi. Vi hadde selvfølgelig foretrukket å reise til Kabul for å besøke klubber og prosjekter selv, men våre Afghanske venner forteller om en svært utfordrende og vanskelig hverdag i Kabul. Nylig ble over 130 mennesker drept eller såret i forskjellige angrep i landet i forbindelse med valget i oktober, hvor flere av angrepene skjedde i Kabul. I september ble 26 mennesker drept av en selvmordsbomber i et angrep mot en bryteklubb.

Da er det likevel rørende å høre at det er ikke noe som vil stoppe våre fantastiske koordinatorer, trenere og venner i arbeidet med å gi barn og unge et tilbud om judotreninger. I lokaler som er alt for varme om sommeren, og alt for kalde om vinteren vises det til svært høy aktivitet og stort engasjement.

Vi hadde fire dager til rådighet i Delhi hvor vi på fredag benyttet tiden til å utveksle erfaringer, spise en god middag og akklimatisere etter en lang reise. Lørdag og søndag gikk med til hektiske arbeidsmøter hvor vi startet med presentasjoner fra koordinatorene med status i de ulike prosjektene. På bakgrunn av blant annet status i prosjektene evaluerte vi dagens fordelingsnøkkel av midler til de ulike prosjektene og gjorde noen endringer. Ole ledet disse diskusjonene på en myndig og stødig måte, og selv om det er noen tøffe prioriteringer som må tas er det inspirerende å kjenne på hvor sterkt samholdet og lagfølelsen er hos våre samarbeidspartnere i Kabul. På søndag reviderte vi dagens rapporteringsrutiner, og startet på arbeidet med å utvikle oppdatert Code of Conduct for organisasjonen. Vi har stor tro på at dette vil heve kvaliteten på våre rapporter, og styrke organisasjonen på sikt. Torstein ledet denne delen av arbeidsmøte og forteller om produktive diskusjoner og stort engasjement.

Etter to lange dager med høy arbeidsinnsats tok vi oss en dag fri og dro til Agra for å besøke Taj Mahal. Selv om noen i gruppen hadde vært her før var det en stor opplevelse å se denne historiske bygningen og ta noen obligatoriske turistbilder. På disse partnermøtene ser vi at verdien av å kunne møtes, for å bygge relasjoner og bli kjent også utenfor møterommene er minst like viktig. Det er ofte i pausene man får høre viktig informasjon om hvordan det egentlig står til. Afghanere har ikke kultur for å være veldig kritiske i plenum.

Vi hadde også gleden av å få gitt bort en god mengde judodrakter som norske utøvere har donert bort:

Bazmuhammad tester drakta til Jørgen sammen med Mujeeb. Foto: Ole Moland

Totalt sett var tilbakemeldingene fra disse hektiske dagene i Delhi veldig positive. Prosjektlederne i Afghanistan gjør en utrolig innsats, og verdien av å kunne møtes for å jobbe sammen for å utvikle hverandre er uvurderlig. Vi er alle enige om at vi håper at vi kan møtes i Kabul ved neste anledning.

Skrevet av Ole Moland og Torstein Midtlien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.