Medlemsmøte i Judo for fred

Judo for freds årlige medlemsmøte ble avholdt helt uten brask og bram, men med desto bedre stemning, på Ullevål stadion 9. februar. Tema var gjennomgang av årsrapport, regnskap og nye budsjetter samt valg av nytt styre.


Det nye styret er:

Leder:Birgit Ryningen
Nestleder og økonomiansvarlig:Ole Moland
Styremedlemmer:Torstein Midtlien, Lars Aaserud og Michelle Harefallet
Varamedlem og webansvarlig:Lars Tandle Kyllingstad

Den største og absolutt dårligste nyheten i å år er at Norad kutter støtten til Afghanistan fra og med 2020. For oss betyr det at de om lag 1000 barna som trener judo i Kabul i våre prosjekter står i fare for å miste dojo, drakter, trenere og mat etter trening.

JFF har aldri mottatt, og skal heller aldri motta støtte fra Judoforbundet og våre prosjekter i Afghanistan og Zambia er finansiert gjennom Norad, via NIF og en stor dose frivillig arbeid og pengegaver fra enkeltpersoner. Norad ønsker å fortsette støtten til Zambia, men kutter altså støtten til Afghanistan fra og med 2020. For oss er det ufattelig at det er støtten til Afghanistan som forsvinner. Å drive et prosjekt i et så usikkert, fattig og kulturelt annerledes land er både utfordrende, vanskelig, tidkrevende og frustrerende for oss, men barna som bor her er blant dem som har det vanskeligst i hele verden. At vi skal kutte de mest sårbare av dem alle og dem som trenger det mest er helt uaktuelt! I tillegg til å gå i dialog med Norad er vi derfor på leting etter nye muligheter for å finansiere vår aktivitet i Afghanistan.

Du kan støtte oss med donasjoner til bankkonto 1645.10.57514 eller til Vipps-nummer 12424. Det skal lite til for å gjøre en reell forskjell; en barnedrakt koster 200 kroner og et næringsrikt måltid etter trening koster 500 kroner for et helt år. Vi tar også gjerne imot tips til alternative finansieringsmuligheter.

Dårlige nyheter til tross, det nye styret ser frem mot et produktivt år i 2019 med ny Noradsøknad som den første og største oppgaven å ta tak i. Det er også mye å glede seg over; Michelle er for tiden i Zambia som frivillig gjennom Fredskorpset og judoklubben i Maheba flyktiningeleir har fått dojo finansiert av NIF og kan nå trene innendørs (les mer om Maheba her).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.