Om Judo for fred

Judo for fred ønsker at judo skal bli tilgjengelig for alle barn i Zambia og Afghanistan, med særlig fokus på jenter. Som et resultat av krig eller fattigdom er lek og idrett fjernet fra barnas oppvekst. Vi ønsker å gi idretten tilbake til barna.

Arbeidet drives på lokalt initiativ og foregår primært på frivillig basis. Judo for fred bidrar med midler, utstyr og kompetanse for å gjøre aktivitetene mulig. I dag trener over 1200 barn i Afghanistan og Zambia gjennom programmet.

Judo for fred er en komité i Norges Judoforbund og vårt program er gjort mulig gjennom utallige timer frivillig arbeid og finansiering fra Norad og private sponsorer.

Vårt arbeid

Judo for fred drifter flere judoklubber i Afghanistan og Zambia, og våre største utgifter er judodrakter, matter og mat etter trening.

Vi har jobbet i Afghanistan i over 12 år, og over 1100 barn mottar jevnlig mat og trening gjennom programmet. Vi jobber i samarbeid med det afghanske judoforbundet, barnehjem, gatebarnsentre og skoler.

I 2013 startet vi opp aktivitet i Zambia og driver nå to judoklubber med nesten 100 medlemmer til sammen. Vi fokuserer på grasrotaktivitet, og i Zambia finansierer vi driften av våre to klubber som begge holder til i Livingstone. Et av våre styremedlemmer, Ida Ruiken, jobber i 2014–2015 som frivillig for det zambiske judoforbundet for å hjelpe til å bygge opp judoaktiviteten i landet ytterligere.

1 kommentar til “Om Judo for fred

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.