Visjon

Vår visjon ble til på JFFs første generalforsamling sommeren 2005, og lyder som følger:

Judo for fred – slåss for frihet

Dette er visjonen vi jobber ut fra, og vi synes den beskriver prosjektet vårt på en god måte.

Slåss med glede

Å slåss for frihet er ikke et paradoks når konteksten er kampsport. Innenfor judo har ordet «slåss» mistet sin negative betydning. Her handler det om å ha det gøy samtidig som man får fysisk og psykisk trening. Man utvikler vennskap og gjensidig respekt, samtidig som man selvfølgelig ønsker å beseire sin motstander. Men judo skal foregå i et trygt, ikkevoldelig miljø som skal være åpent for alle og enhver. Dette budskapet er det vi ønsker å spre gjennom vårt arbeid i Norge og i Afghanistan. Vi slåss med glede for friheten!

Hva vi kan tilby

Det vi gjennom våre prosjekter kan tilby judomiljøene både i Norge og Afghanistan kan oppsummeres med tre ord: aktivitet, utveksling og idrettskompetanse.

Aktivitet

Judo i seg selv er en fysisk aktivitet, men våre prosjekter skaper også andre former for aktivitet. Et eksempel på dette er organisasjonsarbeid, for afghanerne som må bygge opp det afghanske judoforbundet nesten fra grunnen av. Også for oss i Norge medfører våre prosjekter at vi må utvide og forbedre vårt organisasjonsarbeid til en stadig mer omfattende virksomhet. Andre aktiviteter som våre prosjekter forutsetter arbeid med er opplæring av trenere og dommere og arbeid som omfatter produksjon av informasjonsmateriell, artikler og presentasjoner.

Utveksling

I hele vårt arbeid, og spesielt gjennom vårt samarbeid med Fredskorpset, ønsker vi å utveksle mennesker, erfaringer og kunnskap mellom våre to land. Vi mener at alle har noe de kan lære andre, og at alle har noe å lære av andre.

Idrettskompetanse

JFF drives av og samarbeider med høyt kvalifiserte og engasjerte mennesker som besitter høy kompetanse på områder som judo, treningslære, helse, idrettspsykologi, organisasjonsvirksomhet, språk og kultur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.